Het nieuwe werkgeversportaal is live! Lees hier de stappen om het te gebruiken.

Nú kan het nog: zorgen voor later

Geplaatst op 09 november 2023

We weten dat pensioen geen populair onderwerp is. Maar wist u dat bijna 70% van de sollicitanten niet vraagt naar de pensioenregeling? En dat bijna 45% van de beroepsbevolking in deeltijd werkt, maar geen rekening houdt met wat dat voor hun pensioen betekent? Lees hier waarom dat best een groot probleem is.

Nu kan het nog: zorgen voor later
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.
In dit nieuws artikel

Deeltijd = minder pensioen

De NOS meldde het deze week: zeven op de tien mensen die minder zijn gaan werken, hebben niet uitgezocht wat dat betekent voor hun pensioen. Als je nagaat dat bijna de helft van de beroepsbevolking in Nederland (45%) in deeltijd werkt, is dat schrikken. Zo kan een dag per week minder werken bijvoorbeeld betekenen dat iemand € 27.000 minder pensioen opbouwt. En dat betekent simpelweg dat er € 120 netto per maand minder te besteden is na pensionering.

Het is iets dat veel mensen herkennen: we focussen ons op vandaag kunnen rondkomen in plaats van na onze pensionering. De cijfers liegen er niet om: 81% van de Nederlanders zegt meer met het pensioen bezig te moeten zijn, maar dat niet te doen.

Gaat een werknemer minder werken, dan kan dat er dus zomaar voor zorgen dat zijn of haar pensioen straks flink tegenvalt. En omdat het vooral vrouwen zijn die minder werken, is het risico voor hen het grootst.

Het probleem wordt nog groter als iemand een relatie zonder officieel partnerschap heeft en er niks is geregeld als het om pensioen gaat. Veel pensioengeschillen gaan namelijk over de verdeling van het pensioen.

Wijs op de pensioenregeling

Pensioen bouw je op terwijl je werkt. En toch vraagt bijna 70% van de sollicitanten niet naar de pensioenregeling van een nieuwe werkgever. Ook weten veel werknemers niet hoeveel pensioen ze krijgen als ze stoppen met werken. Wijs ze daarom op de pensioenregeling van Bpf HiBiN.

Nu is invloed nog mogelijk

Dit is het moment dat werknemers nog invloed hebben op het pensioen, terwijl ze werken. Het is belangrijk dat ze daarbij stilstaan als ze na de pensioenleeftijd genoeg inkomen willen overhouden. Ze kunnen keuzes maken en het pensioen aanpassen op hun wensen. Een goed geregeld pensioen maakt veel verschil in het leven later.

Pensioen checken

Het is goed als werknemers af en toe kijken of hun pensioen nog klopt met de plannen die ze hebben. Dat doen ze makkelijk en eenvoudig op mijnpensioenoverzicht.nl of via de Pensioenchecker-app.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op. Check zeker ook eens het overzicht van veelgestelde vragen – wie weet staat het antwoord op uw vraag ertussen.

Pensioen bouwmaterialenhandel

Hulp nodig?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.