Jaarlijkse pensioenbijeenkomst werkgevers & HR-medewerkers 12 juni 2024: info en aanmelden

Wet ‘Bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld

Geplaatst op 06 juli 2023

De datum waarop de wet ‘Bedrag ineens’ ingaat, is helaas (voor de 4e keer) opnieuw uitgesteld. In plaats van 1 januari 2024 gaat de nieuwe wet niet eerder dan op 1 juli 2024 in. In dit nieuwsbericht leest u er alles over.

Wet ‘Bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Reden uitstel

Overheid en pensioenuitvoerders (waaronder Bpf HiBiN) vinden het belangrijk mensen op tijd en goed te informeren. Ook over de keuze ’bedrag ineens’. Het lukt de Tweede Kamer niet om deze wet nog vóór het zomerreces te behandelen. En daardoor komen pensioenuitvoerders op hun beurt tijd tekort om hun deelnemers op tijd te informeren. Daarom is de invoering van de nieuwe wet opnieuw uitgesteld.

Wat is het ‘bedrag ineens’ ook alweer?

Met het bedrag ineens kan uw medewerker een deel van het opgebouwde ouderdomspensioen in één keer laten uitbetalen. Dat kan alleen op het moment dat hij of zij met pensioen gaat. En er is een maximumbedrag: namelijk 10% van de waarde van het opgebouwde ouderdomspensioen. Uw medewerker krijgt dat bedrag op de pensioendatum.

De medewerker bepaalt zelf waar hij of zij het geld aan besteedt. Bijvoorbeeld aan het verbouwen van de eigen woning, of het aflossen van een deel van een (hypotheek)schuld. Of aan een leuke vakantie.

Wel is het goed dat uw medewerker weet dat het opnemen van een bedrag ineens betekent dat de pensioenuitkering daarna elke maand lager is. Ook kan het gevolgen hebben voor het bedrag aan belasting dat moet worden betaald. Of voor toeslagen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. Die toeslag kan daardoor minder worden.

Vragen? We helpen u graag!

We houden u natuurlijk op de hoogte als het gaat om deze nieuwe wet. Heeft u er vragen over, of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op.

Pensioen bouwmaterialenhandel

Hulp nodig?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.