Het nieuwe werkgeversportaal is live! Lees hier de stappen om het te gebruiken.

‘Bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld

Geplaatst op 14 november 2023

De invoering van het bedrag ineens is opnieuw uitgesteld: ook 1 juli 2024 is niet meer haalbaar. De nieuwe wet gaat nu niet eerder dan 1 januari 2025 in.

Bedrag ineens opnieuw uitgesteld
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

5e keer uitstel

In ons nieuwsbericht van 6 juli las u het al: het wetsvoorstel ‘Bedrag ineens’ is verschillende keren uitgesteld. Deze week is bekend gemaakt dat ook de invoeringsdatum van 1 juli 2024 niet meer haalbaar is. Demissionair minister Schouten besloot daarop de invoeringsdatum voor de 5e keer uit te stellen, deze keer naar 1 januari 2025.

Wat is ‘bedrag ineens’?

Met het bedrag ineens kunnen deelnemers een deel van hun opgebouwde ouderdomspensioen in 1 keer laten uitbetalen. Dat kan alleen op het moment dat zij met pensioen gaan. Er geldt dan een maximum bedrag van 10% van het opgebouwde ouderdomspensioen. Meer informatie over het bedrag ineens vindt u in ons vorige nieuwsartikel over dit onderwerp en hier.

Waarom opnieuw uitstel?

Het lukt de Tweede Kamer niet om de nieuwe pensioenkeuze ‘Bedrag ineens’ nog dit jaar te behandelen. Het wetsvoorstel staat nu voor begin 2024 op de agenda. Daarna moet de Eerste Kamer het voorstel nog goedkeuren. Tegelijkertijd hebben pensioenfondsen tijd nodig om hun deelnemers hierover te informeren. Het is namelijk belangrijk dat zij een goede keuze kunnen maken. Daar zijn 6 tot 9 maanden voor nodig. Daardoor is de datum van 1 juli 2024 niet meer haalbaar.

We houden u op de hoogte

De nieuwe pensioenkeuze gaat niet eerder in dan 1 januari 2025. We informeren u via deze website en onze LinkedIn-pagina zodra we meer weten.

Vragen?

Heeft u vragen over de nieuwe wet ‘Bedrag ineens’ of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op. Check zeker ook eens het overzicht van veelgestelde vragen – wie weet staat het antwoord dat u zoekt ertussen.

Pensioen bouwmaterialenhandel

Hulp nodig?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.