Het nieuwe werkgeversportaal is live! Lees hier de stappen om het te gebruiken.

Pensioen opbouwen voortaan vanaf 18 jaar

Geplaatst op 10 oktober 2023

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) ingegaan. Een van de grote veranderingen is dat werknemers vanaf 1 januari 2024 vanaf hun 18e pensioen gaan opbouwen in plaats vanaf hun 21e. Hieronder vertellen we daar meer over.

Pensioen opbouwen voortaan vanaf 18 jaar
Kunnen we u helpen?
Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.

Nieuwe pensioenregeling vanaf 1 januari 2026

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) ingegaan. Dat betekent dat ook Bpf HiBiN een nieuwe pensioenregeling krijgt. Bij die regeling wordt de premie het uitgangspunt. Samen met onze sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisatie Koninklijke Hibin) verwachten we dat deze premieregeling op 1 januari 2026 ingaat.

 

Pensioen opbouwen vanaf 18 jaar vanaf 2024

Maar al voor die datum krijgen werkgevers en werknemers te maken met veranderingen. Vanaf 1 januari 2024 gaat namelijk de leeftijd waarop je pensioen gaat opbouwen in Nederland omlaag: van 21 naar 18 jaar. Werknemers in de bouwmaterialenhandel doen vanaf 1 januari voortaan vanaf hun 18e verplicht mee met de pensioenregeling van Bpf HiBiN. Zij gaan dus langer pensioen opbouwen.

 

Lager netto-inkomen voor jongeren

Heb je medewerkers tussen de 18 en de 21 jaar? Dan gaat hun netto-inkomen omlaag. Zij gaan namelijk vanaf 2024 premie voor hun pensioen betalen. Daardoor houden ze netto minder over. Maar ook als werkgevers krijg je meer kosten. Je moet immers voor meer medewerkers premie (de werkgeversbijdrage) betalen.

 

Vragen?

We houden je natuurlijk op de hoogte als het gaat om de aanpassingen in de Pensioenwet. Heb je er vragen over, of over andere pensioenzaken, neem dan gerust contact met ons op. En check zeker ook eens het overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp – wie weet staat het antwoord op je vraag ertussen!

Pensioen bouwmaterialenhandel

Hulp nodig?

Ons team staat elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur voor u klaar.